کنگره آزادی عراق - مبانى سازمانى
طرح موقت
۱- پايه سازمانى کنگره آزادى عراق شبکه هاى توده اى و قدرت گيرى در محلات است. در شرايطى که تناسب قوا اجازه ميدهد "خانه مردم" واحد پايه در هر محله خواهد بود. "خانه مردم" محل استقرار قدرت محلى مردم، محل جمع شدن و محل سازمان يافتن مردم است.
۲- کليه سلسله مراتب کنگره آزادى انتخابى است. مگر در دوره سازمان يابى اوليه و يا در دوره اى که انتخابات بنا به دلايل امنيتى ممکن نباشد. در چنين صورتى ارگان مافوق هر نهاد تابعه را منتصب ميکند.
۳- بالاتر از واحد هاى محله اى کميته هاى محل و يا شهر قرار دارند
۴- شوراى مرکزى رهبرى کنگره آزادى را در فاصله دو کنفرانس بر عهعده دارد. شوراى مرکزى منتخب کنفرانس سالانه سراسرى سازمان است.
۵- کنفرانس سالانه سراسرى سازمان مجمع نمايندگان منتخب سازمانهاى مختلف کنگره آزادى عراق است که مطابق آئين نامه مصوب انتخاب شده اند.
۶- عضويت:
-
الف - هرکس که خود را در اهداف اين سازمان شريک بداند و حق عضويت بپردازد ميتواند عضو اين سازمان شود.
-
ب - اتحاديه ها، شوراها، احزاب سياسى، سازمانهاى تودهاى، و غيره ميتوانند يکجا به عضويت کنگره آزادى عراق در آيند. عضويت اين سازمانها به شرطى مجاز است که
-
الف - برنامه آنها با پلاتفرم و اهداف کنگره آزادى عراق در تناقض نباشد،
-
ب - پايبندى خود را به پلاتفرم و مقررات کنگره آزادى را رسما و علنا اعلام کنند
-
ج - اعضاى خود را علنا به شرکت در "خانه هاى مردم" و همکارى با کنگره آزادى عراق دعوت کنند.
ج - احزاب سياسى عضو کنگره ميتوانند فراکسيونهاى خود را، مطابق مقررات ويژه اى که براى اين کار تدوين خواهد شد، ايجاد کنند.
د- اعضا و رهبران احزاب و سازمانها از هيچ امتياز ويژه اى در کنگره آزادى عراق برخوردار نيستند و تنها از طريق انتخابات و با مکانيسم هاى تعريف شده ميتوانند به مقامى در اين کنگره منصوب ميشوند و يا برکنار گردند.
۷- تاکتيک هاى پايه اى
-
الف- کنترل محلات: سازمان دهى مردم و کنترل محلات، در آوردن حاکميت از دست نيروهاى اسلامى، آمريکائى و قوم پرست و سپردن آن به دست مردم متشکل در چارچوب پلاتفرم کنگره تاکتيک پايه اى اين حرکت است. در محلات "خانه هاى مردم" ارگان متشکل کردن مردم در اين سازمان و ارگان حاکميت مردم خواهد بود.
-
ب- نيروى مسلح: تشکيل نيروى مسلح مردم براى دفاع در مقابل ارعاب و تهديد هرنيروئى که مخالف اعمال اراده مردم است
-
ج- سازماندهى مردم در اشکال متنوع، به ميدان کشيدن وسيعترين ابتکارات توده اى براى اعمال قدرت مردم ، قابل تحمل کردن و بهبود زندگى روزمره مردم.
۸- مالى : بلحاط مالى کنگره آزادى عراق بر اساس شفافيت تمام حسابهاى آن استوار است. نحوه هزينه کمک هاى مالى جمع آورى شده و حق عضويت ها بايد علنى باشد و توسط اعضاى اين سازمان قابل دسترس باشد.
رهبرى موقت کنگره آزادى عراق
تا تشکيل اولين کنفرانس سراسرى رهبرى و مسئولين کنگره آزادى عراق به شيوه زير تعيين ميشود:
-
۱- شوراى مرکزى عاليترين ارگان سازمان است
-
۲ - شوراى مرکزى شامل موسسين کنگره آزادى عراق و افراد جديدى است که به تاييد شوراى مرکزى اضافه شدن آنها به کنگره در ابعاد قابل توجهى منجر به تقويت کنگره آزادى عراق شده است.
-
۳- کنفرانس اول حداکثر ظرف مدت ۹ ماه از اعلام تشکيل کنگره آزادى عراق تشکيل خواهد شد.
-
۴- شوراى مرکزى براى اداره کنگره آزادى عراق يک هيات اجرائى و يک دبير اول انتخاب ميکند