صفحه اینترنتی حزب چه از نظر ظاهر و چه از نظر مضامین ثابت تغییراتی کرده است. اهداف اصلی از این تغییرات، صرف نظر از آرایش ، این است که:
١ - موضوعات ارائه شده در این صفحه با فلسفه وجودی حزب یعنی تفسیر و تغییر دنیا از دیدگاه طبقه کارگر بطور کلی و جنبش کمونیستی این طبقه بطور اخص انطباق بیشتری پیدا کند. وجود یک جنبش دمکراتیک سرنگونی طلب علیه جمهوری اسلامی، طبقه کارگر و احزاب آن را در مقابل نفوذ ایده های ماوراء طبقاتی پوپولیستی بشدت آسیب پذیر کرده است. پوپولیسم با قائل شدن به یک توده اجتماعی غیر طبقاتی بنام مردم یا خلق، طبقه کارگر را در این توده حل میکند. این پوپولیسم همچنین با قائل شدن به یک منفعت ما وراء طبقاتی، منفعت متمایز و متناقض طبقه کارگر با سایر طبقات را پنهان میکند و در نتیجه پیروزی، و هر نوع پیروزی، این حرکت دمکراتیک را با انقلاب سوسیالیستی طبقه کارگر جایگزین میکند. پوپولیسم جنبش سوسیالیستی را به زائده جنبش های بورژوائی، و بطور اخص به زائده جنبش ناسیونالیستی تبدیل میکند. "رنگین کمان" کردن جنبش کمونیستی طبقه کارگر، تبدیل حزب کمونیستی به ائتلاف فمینیسم، طرفداران محیط زیست، مسلمانان سابق، مدرنیست های فرهنگی، مدافعین همجنسگرایان، دلسوزان برای کودکان و فقرا و غیره و غیره از عواقب این پوپولیسم است. نفوذ این جنبش بورژوائی میلیتانت را در کل چپ سنتی ایران و بویژه در حزب کمونیست کارگری ایران میتوان دید.
از نظر ما، برای مبارزه علیه ستم بر زن، برای مبارزه علیه عقب ماندگی، برای مبارزه علیه آلودگی محیط زیست و غیره لازم نیست فمینیست، مدرنیست، انوایرومنتالیست و غیره بود؛ کافیست سوسیالیست بود. کافی است پرچم کمونیسم طبقه کارگر را برداشت.
روی دیگر این سکه تقلیل طبقه کارگر به یک صنف فروشنده نیروی کار و تقلیل مبارزه طبقه کارگر به مبارزه برای تامین شرایط بهتر برای فروش این نیروی کار است. در این سنت تغییر بنیادی این جهان واژگون، به آینده ای دور و عملا غیر قابل دسترس موکول میشود. اتحادیه کارگری در این سنت اتحادیه فروشندگان نیروی کار است، چیزی شبیه اتحادیه نخود فروش ها و یا اتحادیه دکان داران در بازار که سعی دارند کالایشان را با شرایط بهتری بفروشند. این سنت هم در دنیای سیاست، یعنی جائی که سرنوشت جامعه و طبقه کارگر رقم میخورد، صحنه را برای بورژوازی و سنت های آن خالی میگذارد و طبقه کارگر را به دنباله رو بورژوازی تبدیل میکند. نمونه مجسم این تقلیل گرائی و دنباله روی را در جریانات اکونومیست و سندیکالیست میتواند دید. از نظر ما برای دفاع از منافع اقتصادی طبقه کارگر، برای سازمان دهی این طبقه در مقابل بورژوازی چه در محیط کار و چه در محل زیست لازم نیست اکونومیست و یا سندیکالیست بود. کافی است پرچم کمونیسم طبقه کارگر را بدست گرفت.
صفحه حزب حکمتیست باید تمایز ما از این دو سنت جا افتاده در سیاست و جامعه را برجسته کند.
٢ - وجود عکس هائی بجز عکس مارکس در صفحه اول اینترنتی حزب تصویری فرقه ای از حزب بدست میدهد. باید بیاد داشت که منسوب کردن هویت های سیاسی به هویت های ایدئولوژیک و اضافه کردن عکس های مختلف به پانورامای عکس "رهبران مورد قبول" و انشعابات بر سر جایگاه عکس این رهبر و یا آن متفکر، در چپ سنتی ریشه دار است. حزب ما نه به این سنت تعلق دارد و نه لازم است تعلق خود به خط لنین یا حکمت را از طرق بلند کردن شمایل آنها اعلام کند. عکس مارکس، بعنوان نماینده سنت فکری و تئوریسین جنبش اجتماعی ما به اندازه کافی گویا هست.
٣ - صفحه حزب نباید چنین القا کند که هرچه که لیدر حزب میگوید یا میکند حزب را نمایندگی میکند. این کار از یک طرف به نادرست حزب را به مکانیسم های فکری یک نفر محدود و مشروط میکند و برای چنین حزبی دست و پا گیر و مضرر است، و از طرف دیگر مکانیسم های اعلام سیاست رسمی در حزب را به دهان و قلم لیدر حزب محدود و مشروط میکند که ایضا نامناسب است. لیدر و سایر مسئولین حزبی باید اظهار نظر از موضع مسئولیت حزبی را از کانال های رسمی حزب بزنند که در رسانه های حزب باید منعکس شوند. خارج از آن اظهار نظر مسئولین حزب، اظهار نظر خود آنهاست. این هم باعث میشود که پیوند به صفحه لیدر حزب به بخش پیوند ها منتقل شود.
۴ – صفحات حزب باید علاوه بر معرفی حزب و سیاست های آن راهنمای عمل فعال کمونیست در هر محیط باشد. این وظیفه لاجرم موضوعات جدیدی، مانند شیوه فعالیت کمونیستی، امنیت در فعالیت کمونیستی و غیره را به صفحه اول حزب اضافه میکند.
۵ - ....
کامل شدن این پروژه نیازمند زمان است. ما سعی میکنم به تدریج این صفحات را تکمیل و تصحیح کنیم و از اظهار نظر و راهنمائی و کمک همه شما استقبال میکنیم. با بکار افتادن این صفحه، صفحات سابق کماکان از طریق اینجا قابل دسترس خواهند بود.
طرح این صفحه از نظر شکل و مضمون کار من (کورش مدرسی) بوده است و مسئولیت خوب آن با حزب و مسئولیت بد آن با من خواهد بود.
کورش مدرسی
اول مه ٢۰۰۸